-->

Bart Peeters ziet opvallend voornemen in het honderd lopen: “Ja, het is mislukt”

Bart Peeters ziet opvallend voornemen in het honderd lopen: “Ja, het is mislukt”
Donderdag 15 Juli 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews   I  

En of dat Bart Peeters opgetogen was dat hij op Werchter Parklife opnieuw live voor een publiek mocht optreden. Begin 2020 gaf Bart zijn laatste optreden in de Lotto Arena, vlak daarna brak de coronacrisis uit.

“Die terugkeer naar het podium liep gelukkig vertrouwder dan ik had gedacht”, vertelt Bart in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Net zoals je het niet verleert om te fietsen, verleer je het ook niet om op te treden. Meer zenuwen dan anders waren er niet, ik denk dat het meer opwinding is. Alsof je zestien maanden niet hebt mogen eten, en dan weer naar de frituur mag.” 

“Ik besef dat ik tot een rare mensensoort behoor”

Bart staat erom bekend dat hij het publiek meesleurt met zijn ongeëvenaarde energie op het podium. Dat was ook nu niet anders. “Dat is het gekke. Ik doe zangoefeningen en repeteer mijn muziek. Maar over een stage-act denk ik nooit na”, zegt de zanger. “Ik had me nochtans voorgenomen om rustig te beginnen. Ik kan je zeggen: dat is mislukt”, lacht hij.

“Ik besef dat ik tot een rare mensensoort behoor”, merkt hij nog op. “Vroeger ging ik al eens stagediven, dat is nu het enige wat niet kan door corona. Een keer ben ik het publiek in gerend op veilige afstand en met een mondmasker, maar dat vond ik wat spooky.”

TAGS  I  Bart Peeters  I  Werchter  I  shownieuws