Woensdag 21 Juli 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Prins Harry jaagt zijn familie nog wat verder weg: “Alle hoop op verzoening met William is nu verloren”

Prins Harry jaagt zijn familie nog wat verder weg: “Alle hoop op verzoening met William is nu verloren”

Prins Harry kondigde maandag aan dat hij in het najaar van 2022 zijn memoires zal uitbrengen. Dit zet zijn reeds turbulente relatie met zijn vader en broer nog meer onder druk en wordt zelfs beschreven als “de laatste nagel aan de doodskist” van zijn relatie met de Britse koninklijke familie.

Meerdere koninklijke bronnen hebben volgens The Sun gesproken over een "groeiend gevoel van verslagenheid en woede" onder de koninklijke insiders, evenals Harry's eigen familieleden, over zijn aanstaande boek. Insiders die dicht bij Charles staan, hebben bevestigd dat hij niets wist van Harry's boek, ondanks dat zijn zoon er al bijna een jaar aan heeft gewerkt. 

Een bron in het paleis onthulde dat het besluit van de prins om een ​​allesomvattende autobiografie te schrijven, alle resterende hoop op een verzoening heeft vernietigd. “Dit is het moment waarop we niet meer terug kunnen - de laatste nagel aan de doodskist van de relatie van de koninklijke familie met Harry”, aldus een senior koninklijke bron aan The Sun. 

Geen hechte band met Camilla

Een andere bron zei: “Prins Charles wist er niets van. Dit is echt pijnlijk, het zal moeilijk zijn voor hem om hiermee om te gaan. De veronderstelling is dat Harry nogmaals naar hem uit zal halen.” Er zijn naar verluidt ook zorgen over wat de echtgenoot van Meghan Markle zou kunnen schrijven over zijn stiefmoeder Camilla. 

"Laten we eerlijk zijn, Harry heeft nooit een hechte band met haar gehad", voegde de bron eraan toe. “Als hij hun beladen relatie in het boek vastlegt, kan dat zeer schadelijk zijn in een tijd waarin Charles zijn best doet om een basis te leggen voor haar om koningin te worden.”

"William vindt zijn gedrag beschamend"

Insiders denken dat het verschijnen van Harry's memoires prins William nog moeilijker zal vallen dan prins Charles. "Dit is het einde van elke hechte relatie met de hertog van Cambridge. Meer valt er op dat vlak niet te zeggen. William vindt zijn gedrag beschamend en smakeloos. Harry gaat naar mensen toe die zeggen dat hij zich zijn jeugd en zijn moeder niet zo goed kan herinneren. Nu gaat hij er een boek over schrijven. Hoe verklaar je zoiets?”

TAGS  I  Meghan Markle  I  prins William  I  prins Harry  I  shownieuws