Vrijdag 23 Juli 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Zware tegenslag voor Tom, de zoon van Pierre Van Damme: “Dit doet pijn”

Zware tegenslag voor Tom, de zoon van Pierre Van Damme: “Dit doet pijn”

Het Grote Bevrijdingsfeest in Deinze, van TAGMAG en Route du Soleil, en waarvan Tom Van Damme het gezicht is, wordt geannuleerd. Het evenement zou op 13 augustus plaatsvinden. De aankondiging van het feest zorgde even voor furore, omdat Tom Van Damme de zoon is van epidemioloog Pierre Van Damme.

Tom plaatste een open brief op de sociale media, waarin hij zijn aanhang een update geeft over het Bevrijdingsfeest. “Vorige maandag kregen we na het overlegcomité te horen dat de regels omtrent evenementen nogmaals veranderd werden en dat pas vanaf 13 augustus opnieuw evenementen mogelijk zouden zijn zonder mondmaskers en zonder social distancing”, begint Tom.

“Volgens het eerder opgestelde zomerplan van diezelfde regering was er eerder sprake van het toelaten van events zonder social distancing tot 5000 personen”, vervolgt hij. “In allerijl zijn we aan een oplossing beginnen werken waarbij we alsnog de grote bevrijding van een moeilijke periode zouden kunnen vieren."

In 48 uur kregen we de nodige toelatingen om het feest te verplaatsen naar de eerstvolgende datum waarop het mogelijk was om dit feest te organiseren, waarbij we dit ook zo snel mogelijk aan jullie hebben gecommuniceerd.”

“Meteen na het uitsturen van de mail werd het echter duidelijk dat de grote meerderheid op deze nieuwe datum van 13 augustus reeds andere plannen had en dus niet zou kunnen komen. We zagen jullie berichtjes passeren en jullie mailtjes binnenkomen en kunnen maar tot één eerlijk besluit komen.”

“Het Bevrijdingsfeest wordt met grote pijn in ons hart geannuleerd en iedereen krijgt binnen de week het reeds betaalde bedrag teruggestort”, verzekert Tom. “Alvast onze excuses voor de verwarring, we hadden het heel graag anders gezien”, besluit hij.

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  Tom Van Damme