-->

Zwangere vrouwen worden ernstiger ziek door deltavariant: "Dit is zeer verontrustend"

Zwangere vrouwen worden ernstiger ziek door deltavariant:
Zondag 1 Augustus 2021 - 09:00   I   Foto: Pixabay   I   door Redactie

Zwangere vrouwen kunnen ernstigere symptomen krijgen als ze besmet raken met de deltavariant. De Engelse hoofdverloskundige Jacqueline Dunkley-Bent dringt er bij haar collega's op aan om zwangere vrouwen aan te moedigen om het coronavaccin te laten toedienen.

Heel wat zwangere vrouwen twijfelen of laten zich niet vaccineren. De universiteit van Oxford ontdekte in zijn onderzoek dat zwangere vrouwen net ergere symptomen krijgen wanneer ze besmet zijn met de deltavariant.

“Het Covid-19-vaccin kan u, uw baby en uw dierbaren uit het ziekenhuis houden”, schrijft Dunkley-Bent in een open brief. Ze vraagt zwangere vrouwen om stappen te ondernemen “om zichzelf en hun baby’s te beschermen”.

99 procent van de zwangere vrouwen die in het ziekenhuis worden opgenomen, zijn niet gevaccineerd. Dat blijkt uit het onderzoek van de universiteit van Oxford.

"Het is zeer goed nieuws dat zo weinig gevaccineerde zwangere vrouwen in het ziekenhuis zijn opgenomen met Covid-19", zegt professor en onderzoekshoofd Marian Knight.

“Het is echter zeer verontrustend dat het aantal ziekenhuisopnames van zwangere vrouwen met Covid-19 toeneemt en dat zij ernstiger getroffen lijken te worden door de deltavariant.”

TAGS  I  Zwangere vrouwen  I  deltavariant