Dinsdag 3 Augustus 2021 - 17:00   I   Foto: ATV  I   door Redactie

Bart De Wever sluit seksclub in Ekeren: "Dames droegen geen mondmasker"

Bart De Wever sluit seksclub in Ekeren:

Seksclub Play Bunnies in de Molenaarstraat in Ekeren gaat voor drie weken dicht. Dat werd door burgemeester Bart De Wever (N-VA) beslist. Na meerdere controles van de politie bleken er geen mondmaskers of handgels aanwezig.

Op 28 juni werd een eerste controle door de Antwerpse politie uitgevoerd. Volgens Johan Vermant, woordvoerder van Bart De Wever, trof de politie zes dames aan allemaal zonder mondmasker. Er was ook geen alcoholgel aanwezig.

Tijdens een tweede controle op 1 juli droegen de sekswerksters opnieuw geen mondmasker en was er nog steeds geen alcoholgel beschikbaar. In twee kamers waren er ook onvoldoende sanitaire producten aanwezig.

Verder werden ook inbreuken op het stedelijk reglement voor seksuitbatingen vastgesteld. “De verantwoordelijke was niet aanwezig en ruimtes voor seksuitbating werden ook gebruikt als huisvesting of logies”, zei Vermant.

Volgens burgemeester De Wever vormt het bordeel een risico voor de openbare gezondheid en openbare veiligheid. Daarom werd het pand tot en met zondag 22 augustus gesloten. Play Bunnies vermeldt zelf op hun website dat ze tijdelijke gesloten zijn en dat ze hopen om snel weer open te gaan.

TAGS  I  Bart De Wever  I  Ekeren