-->

Opvallend nieuws over vrijlating Marc Dutroux

Opvallend nieuws over vrijlating Marc Dutroux
Vrijdag 13 Augustus 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews   I  

Het is vandaag 25 jaar geleden dat Marc Dutroux gearresteerd werd. Hij werd in 1996 opgepakt voor de ontvoering en verkrachting van zes meisjes. Slechts twee van hen overleefden het.

Dutroux is een van de grootste criminelen die ons land ooit gekend heeft. In 1989 al werden hij en zijn vrouw Michelle Martin beiden al eens veroordeeld voor de verkrachting van vijf minderjarige meisjes.

Twee dagen na zijn arrestatie in 1996 kon de politie Sabine en Laetitia bevrijden uit de kelder van zijn huis. Al snel bleek dat hij ook verantwoordelijk was voor de ontvoering van An, Eefje, Julie en Melissa. Zij werden dood teruggevonden.

"Nog geen haar veranderd"

Op 22 juni 2004 werd hij veroordeeld tot een levenslange celstraf. Dutroux deelt regelmatig aanvragen in om vrij te komen, maar de kans dat dat ooit gebeurd, is miniem, zelfs onbestaande, zegt Faroek Özgünes in het ‘VTM NIEUWS’. 

“Zijn advocaten ijveren voor zijn vrijlating en ze hebben vorig jaar een psychiatrisch rapport besteld, maar dat was vernietigend”, aldus Faroek. “Daaruit bleek duidelijk dat Marc Dutroux in die 25 jaar nog geen haar veranderd is en dat-ie nog altijd een gevaar is. Dus de kans dat een strafuitvoeringsrechtbank hem ooit zal vrijlaten, is totaal onbestaande.”

TAGS  I  Marc Dutroux  I  Faroek Özgünes  I  VTM NIEUWS