Bart Peeters doet straffe onthulling over Walter Grootaers: “Ik was hier te jong voor" Buitenland
Buitenland

Bart Peeters doet straffe onthulling over Walter Grootaers: “Ik was hier te jong voor"

Bart Peeters doet straffe onthulling over Walter Grootaers: “Ik was hier te jong voor"

In 1978 richtte Waler Grootaers De Kreuners op. De band groeide in een mum van tijd uit tot de populairste Vlaamse rockband. Wat weinig mensen weten, is dat Walter ooit nog aan Bart Peeters heeft gevraagd om drummer te worden.

“Walter was al een figuur in Lier: graatmager, en het leek wel of hij nooit sliep”, vertelt Bart in Gazet van Antwerpen. “Hij ademde eigenlijk al rock-’n-roll voor hij met rock-’n-roll begon.”

“Walter had het vaste voornemen om liedjes in de eigen taal te maken, en dus belde hij op een dag met het idee om een Vlaamse rockgroep te beginnen”, vervolgt de zanger. “Hij had er nog geen naam voor, maar drummers groeiden niet aan de bomen toen. Ik was wellicht de enige in Groot-Lier die hij kende. Maar het mocht dus niet van thuis.”

“Dat heb ik altijd erg gevonden: ik had dus drummer bij De Kreuners kunnen zijn als mijn ouders er niet voor waren gaan liggen”, aldus Bart. “Bon, ik was 14 toen. Misschien inderdaad wel wat te jong”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws