-->

Steven Van Gucht over coronaregel op school: “Niet erg logisch, nee”

Steven Van Gucht over coronaregel op school: “Niet erg logisch, nee”
Donderdag 2 September 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews   I  

Het nieuwe schooljaar is deze week opnieuw begonnen en iedereen hoopt op een goed verloop. Toch zijn niet alle regels even vanzelfsprekend. Zo mogen leerkrachten zonder mondmasker in een klas tussen ongevaccineerde kinderen staan, maar gevaccineerde collega’s onder elkaar moeten er wél één dragen.

“Als je die regels strak analyseert, dan is dat niet altijd heel logisch”, vindt ook viroloog Steven Van Gucht. “Omdat er vaak geen elegante oplossing is. Het is soms een beetje koehandel: als we dáár de maskers afdoen, dan laten we ze elders op.” 

Medisch geheim

“We weten dat slecht verluchte leraarskamers vorig jaar soms een broeihaard waren”, legt de wetenschapper van Sciensano uit. “Dat leerkrachten het virus vandaaruit snel konden verspreiden naar verschillende klassen.” 

“Nu zal het niet zo'n vaart lopen als de hele leraarskamer is gevaccineerd”, aldus Van Gucht. “Wel in scholen in Brussel, waar de vaccinatiegraad veel lager ligt. Maar scholen kennen die vaccinatiegraad ­eigenlijk niet, door het medisch geheim", besluit hij.

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  school