-->

Opvallende onthulling over proces-Bart De Pauw: “Misschien komen we dat ook wel te weten”

Opvallende onthulling over proces-Bart De Pauw: “Misschien komen we dat ook wel te weten”
Vrijdag 8 Oktober 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews   I  

Na vier jaar kan het proces tegen Bart De Pauw bijna beginnen. Volgende week zullen beide kanten de kans krijgen om hun verhaal te vertellen. In 2017 werd de tv-maker door 13 vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Faroek Özgünes geeft alvast meer uitleg.

“VRT heeft ten tijde van het MeToo-schandaal in Hollywood een persbericht verspreid waarin stond dat vrouwen die last hadden van grensoverschrijdend gedrag zich konden melden”, zegt Faroek in het ‘VTM NIEUWS’. “Op dat bericht hebben twee Vlaamse actrices, Maaike Cafmeyer en Liesa Naert, toen gereageerd. Ze werden in contact gebracht met de preventieadviseur, die hen verzekerde dat ze anoniem hun verhaal konden doen.”

Tijdens een huiszoeking bij de VRT werd de beruchte enveloppe met de verklaringen van Maaike Cafmeyer en Liesa Naert meegenomen. “Verschillende slachtoffers hebben zich daarna gemeld”, aldus Faroek. “In het kamp van De Pauw zegt men dat deze geronseld werden.”

Bot gevangen

Wat er juist in de enveloppe staat geschreven, werd steeds geheim gehouden. “De enige die weet wat daarin staat is de onderzoeksrechter, die beslist om dat gesloten te houden wegens het beroepsgeheim”, zegt Faroek. “De verdediging heeft geprobeerd te weten te komen wat erin staat, maar ze hebben telkens bot gevangen. Het kan gebeuren dat we nog alsnog de inhoud te weten komen.”

TAGS  I  VTM NIEUWS  I  Bart De Pauw  I  shownieuws