Woensdag 13 Oktober 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Dubbele tegenslag voor Thibau Nys: “Het zal niet lukken”

Dubbele tegenslag voor Thibau Nys: “Het zal niet lukken”

Tijdens de cross in het Amerikaanse Waterloo ging Thibau Nys onderuit en smakte hard met zijn schouder tegen een van de dranghekken. Een gebroken sleutelbeen, bleek achteraf. Nu staan er enkele weken revalidatie op het programma.

"Het komt allemaal goed", zegt zijn trainer Paul Van Den Bosch in Het Laatste Nieuws. "Het enige wat echt spijtig is, is dat Thibau hierdoor een pak UCI-punten mist. Dat was zijn grote doel in Amerika: veel punten verzamelen waardoor hij een betere startplaats zou krijgen in de crossen die volgen. Dat zal dus niet lukken.” 

Helemaal herbeginnen

“Als hij hervat, zal hij weer achteraan moeten vertrekken”, aldus Van Den Bosch, die ook de trainer was van papa Sven Nys. “Dat is jammer, want als je ziet dat hij in Gieten kon opschuiven van de laatste rij naar de twaalfde plaats, dan weet je dat er potentieel is. Op dat vlak zal hij helemaal moeten herbeginnen.”

Maar té negatief wil Paul niet zijn. "We moeten met twee woorden spreken, maar zoals het er nu naar uitziet, ben ik optimistisch”, zegt hij. “Dit is een tegenslag, maar meer ook niet. Later zullen we zeggen dat dit een rimpeling in zijn carrière was, niet eens een golfslag.”

TAGS  I  Thibau Nys  I  Sven Nys  I  sport