Vrijdag 15 Oktober 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bart Wellens deelt sneer uit aan Sven Nys: “Hij irriteert veel mensen hiermee”

Bart Wellens deelt sneer uit aan Sven Nys: “Hij irriteert veel mensen hiermee”

Het WK veldrijden wordt dit seizoen georganiseerd in het Amerikaanse Fayetteville. De vraag is maar of veel renners dit nog een goed idee vinden. De eerste drie Wereldbekercrossen vonden al in de VS plaats, maar konden vooral rekenen op kritiek.

Relatief weinig toeschouwers, veel en lang reizen, … Bart Wellens is geen fan van het promoten van de cyclocross over de oceaan. Dit in schril contrast tot Sven Nys, die al jaren verkondigt dat het veldrijden er goed aan zou doen om er aan populariteit te winnen. Nys’ standpunt verrast Wellens echter niet: zijn ploeg, Baloise-Trek Lions, heeft dan ook zijn fietsfabrikant in de Verenigde Staten.

"Beter eerst Europa stimuleren"

"Zij hebben een heel bedrijf achter hen terwijl wij onszelf behelpen met een tentje en minder middelen”, aldus Wellens in Het Laatste Nieuws. ”Het irriteert veel mensen dan wel dat Nys altijd zegt hoe belangrijk Amerika voor de cross is.” 

“Terwijl het is: 'Oké, leuk dat we hier zijn, maar we hebben Amerika niet nodig om de cross groot te maken.' We kunnen beter eerst Europa stimuleren, met crossen in Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland”, vindt de voormalige concurrent van Sven Nys.

TAGS  I  Bart Wellens  I  Sven Nys  I  sport