Maandag 18 Oktober 2021 - 14:30   I   door Redactie

Monique Westenberg barst in tranen uit: "Het is vreselijk"

Monique Westenberg barst in tranen uit:

Monique Westenberg zet zich zeer sterk in voor honden. Ze bezocht het FKK Animal Rescue in Bonaire en daar is ze zwaar onder de indruk geraakt.

“Ik heb gelachen om de grappige stoute pups, maar ook gehuild om hondjes die het zwaar hebben, net geopereerd zijn of nog geopereerd moeten worden omdat hun eigenaar ze vreselijk verwaarloosd hebben”, vertelt Monique.

“Er wachten nog veel te veel hondjes op een liefdevol thuis, zowel op Bonaire zelf als in Nederland", vervolgt Monique. "Vanaf 1 november komt er een nieuwe wet in NL. In Jip en Janneke taal houdt het in dat honden vanuit het buitenlandse asiel die naar NL komen geregistreerd moeten staan (chip) op naam van de vluchtbegeleider om daarna de papieren weer om te zetten naar de adoptant.” 

“Nu is dit op zich wel mogelijk, want er zullen zeker mensen zijn die dit voor de diertjes over hebben, maar… om een hond op naam te zetten zijn weken nodig. Dat is natuurlijk heel fijn, maar hiermee worden de honden die op straat geboren zijn of verwaarloosde honden die weg worden gehaald bij niet verantwoorde eigenaren belemmerd en zullen in een overvol asiel moeten blijven met ik het ergste geval een spuitje om in te slapen omdat er geen plek meer is. Dit MAG niet gebeuren!", klinkt het. Daarom vraagt Monique aan haar volgers om een petitie te tekenen.

TAGS  I  Monique Westenberg