-->

Eline De Munck is het kotsbeu: “Ik schaam me diep voor dit degoutante gedrag”

Eline De Munck is het kotsbeu: “Ik schaam me diep voor dit degoutante gedrag”
Vrijdag 5 November 2021 - 10:30   I   Foto: Instagram   I  

Eline De Munck trok naar Instagram Stories om een verhaal uit de doeken te doen. Ze maakte iets mee in Antwerpen waar ze achteraf echt niet goed van was.

“Wauw Antwerpen”, begint Eline. “Ik schaam me diep voor het degoutant onverdraagzame gedrag dat ik net weer moest meemaken op straat. Het is groen. Ik moet naar links op het kruispunt maar daar is het file. Ik kan dus niet indraaien. Achter mij beginnen te ‘tuuten’, handgebaren te maken, te schelden… Ik rij dus toch door in de hoop dat het vooruit zal gaan.” 

Dit is helaas niet het geval en ik sta stil. Half op het baanvak van de tegenliggers. Daar wordt het opnieuw groen. En opnieuw beginnen er auto’s langs twee kanten te toeteren. Ik hoor mensen schelden tot in mijn wagen en ik krijg bijna schrik dat er uitgestapt zal worden om me een lesje te leren.” 

Allesbehalve een seut

“De voetgangers die het kruispunt wilden oversteken deden ook lustig mee. Twee ‘schattige’ bejaarde vrouwtjes schepten groot plezier in de brute chaos. En geloof me, ik ben echt wel wat gewend en allesbehalve een seut. Maar ik ben het zo beu dat mensen zo gemeen zijn naar anderen. Leert de huidige tijdsgeest ons dan niets? Iedereen wil verdraagzaamheid. Maar dat begint jezelf en bij de kleine, alledaagse dingen.”

TAGS  I  Eline De Munck  I  Antwerpen  I  shownieuws