Herman Goossens waarschuwt voor vijfde én zesde golf: “Wie denkt dat het ophoudt, is verkeerd”

Herman Goossens waarschuwt voor vijfde én zesde golf: “Wie denkt dat het ophoudt, is verkeerd”
Zaterdag 13 November 2021 - 11:00   I   Foto: VRT   I  

Enkele maanden geleden dacht iedereen even dat we er vanaf waren. De coronacijfers waren goed, Vlaanderen was uit de rode zone. Toch is de vierde golf stevig doorgebroken. Geen verrassing, volgens microbioloog Herman Goossens.

"In mijn laatste interview, in maart van dit jaar, heb ik deze vierde golf al voorspeld, en ook dat die vooral door kinderen gedragen zou worden”, zegt Goossens in Het Laatste Nieuws. “Zo gaat het namelijk bij alle virale infecties van de luchtwegen: ze verplaatsen zich naar de jonge leeftijdsgroepen en slaan toe in de winter.” 

"Een vijfde en zesde golf komen er zeker"

“Het enige verrassende was dat de deltavariant zo besmettelijk is, dat ook gevaccineerden hem nog makkelijk kunnen overdragen”, aldus de wetenschapper. “Dat had niemand kunnen voorspellen. Maar dat we nog geen victorie konden kraaien, zoals sommige politici hebben gedaan, dat wisten alle wetenschappers.” 

"Ik hoop dat we onze lessen hebben getrokken”, zegt Goossens nog. “Ook wanneer deze golf achter de rug is, want wie denkt dat het ophoudt, die heeft het verkeerd voor. Een vijfde en zesde golf komen er zeker.”

TAGS  I  Herman Goossens  I  corona  I  golf