-->

Nog twee iconische ‘Familie’-acteurs afgedankt: “Ik had dit totaal niet zien aankomen”

Nog twee iconische ‘Familie’-acteurs afgedankt: “Ik had dit totaal niet zien aankomen”
Dinsdag 30 November 2021 - 07:30   I   Foto: VTM   I  

Enkele weken geleden dropten de ‘Familie’-makers een heuse bom door Gunther Levi en Martine Jonkheere te ontslaan. De reden was eenvoudig: ze wilden een shock-effect creëren. Dat lukte hen wonderwel.

De ene na de andere verontwaardigde reactie stroomde binnen. Fans waren vooral niet te spreken over de beslissing om Peter Van den Bossche, toch dé pater familias van ‘Familie’, na al die jaren uit de reeks te schrijven. Gunther Levi speelde de rol van zijn leven maar liefst 23 jaar. 

En nu volgt er al een andere shock voor de ‘Familie’-kijkers. Niemand minder dan Ludo Hellinx en Hilde Van Haesendonck worden nu ook aan de deur gezet. Ludo speelde sinds 2012 de rol van Patrick Pauwels, Hilde zagen we sinds 2014 aan het werk als Jenny Versteven.

"Pad van de verjonging"

Hilde werd compleet verrast toen ze het nieuws vernam. "Ik was met verstomming geslagen”, zegt ze in Dag Allemaal. “Mijn collega Ludo Hellinx, die ook uit de reeks geschreven wordt, had dit evenmin zien aankomen.” 

“Ik heb het gevoel dat de nieuwe schrijvers een eigen lijn willen bewandelen, het pad van de verjonging”, aldus Hilde. “Ze hebben grote plannen met de nieuwe personages die er de jongste maanden bijgekomen zijn. Maar van de regisseur tot de schminkster: iederéén vindt het erg dat ik verdwijn.”

TAGS  I  Gunther Levi  I  Familie  I  Ludo Hellinx  I  Peter Van den Bossche  I  shownieuws