Siska Schoeters kan het niet meer aanzien: “Dit is gewoon onmenselijk”

Siska Schoeters kan het niet meer aanzien: “Dit is gewoon onmenselijk”
Dinsdag 30 November 2021 - 10:30   I   Foto: Photonews   I  

Siska Schoeters spoort op Instagram iedereen aan om zich te laten vaccineren. Dat doet ze onder meer om het ziekenhuispersoneel en niet-covid-gerelateerde zieken een hart onder de riem te steken.

“Ik geloof in de liefde en in de wetenschap”, begint Siska. “Dat leren Tomas en ik onze kinderen ook. Ik zie het als een burgerplicht om de mensen met een zwakkere gezondheid te beschermen waar ik kan. Ik denk dan aan vrienden met een kindje met kanker. Ik denk dan aan de grootouders van mijn kinderen wiens hart al hard heeft geleefd.” 

“Iedereen heeft iemand in de buurt waar je zorg voor moet dragen”, zegt de leading lady van de VRT. “Als gevaccineerde kan je nog C krijgen, maar je bent er (meestal) minder ziek van en dus beland je minder snel in het hospitaal."

"Je weegt dus minder op de zorg die aan het verzuipen is. Er zijn in ons land honderdduizenden mensen in behandeling voor (bijvoorbeeld) kanker. Die wachten op een behandeling die hun leven kan redden.” 

"Elk zijn vrijheid?"

“Die behandeling wordt nu vaak op pauze gezet of uitgesteld naar ikweetnietwanneer. Omdat, nogmaals, onze zorg aan het verzuipen is”, merkt Siska op. “En die mensen zijn al bijna 2 jaar onmenselijke shiften aan het draaien. Dat vaccin lag al lang klaar. Ze waren hierop voorbereid.” 

“Dat ís geen experiment en wordt bestudeerd door mensen die veel meer dan ik (ik spreek niet voor jou) gestudeerd hebben. Elk zijn vrijheid? Zeker wel. Maar vrijheid stopt waar ze de vrijheid (en veiligheid) van anderen beperkt."

TAGS  I  Siska Schoeters  I  shownieuws