-->

Zware opdoffer voor Christophe uit ‘Blind Getrouwd’: “Absoluut geen fijn nieuws”

Zware opdoffer voor Christophe uit ‘Blind Getrouwd’: “Absoluut geen fijn nieuws”
Zaterdag 4 December 2021 - 07:30   I   Foto: Instagram   I  

Net voor de zomer kreeg Christophe Ramont, die we nog kennen uit ‘Blind Getrouwd’, te horen dat hij hiv-positief is. Hij besloot er eerlijk voor uit te komen, en deed zijn verhaal op Radio 2.

“Net voor de zomer ben ik het te weten gekomen”, zegt Christophe. “De diagnose is dus nog maar een zeer recente ontwikkeling. En het was absoluut geen fijn nieuws. Ik had tijd nodig om erover te geraken. Vandaag is het wat het is … En ben ik er meer oké mee.” 

“Ik was al enkele dagen ziek en was bij de huisarts geweest”, vervolgt Christophe. “Ik deed een coronatest en liet bloed trekken, wat ik regelmatig deed. Mijn dokter zei dat hij mij ging bellen als ik corona had. In de namiddag belde hij mij al met de melding dat ik moest langskomen, voor een moeilijk gesprek…”

Christophe besefte pas onderweg waarover het gesprek kon gaan. “Het kon geen corona zijn, want dan gingen ze me niet naar een volle wachtzaal laten komen”, zegt hij. “Ik had risicovol contact gepleegd én mijn bloed is getrokken… Eén plus één plus één maakt drie. En toen kwam het besef. De bevestiging kwam wat later van de huisarts.” 

Woede en schuld

“Je wereld stuikt in elkaar", zegt Christophe over het moment waarop hij het nieuws vernam. "Je bent verward. In je hoofd is niets duidelijk… De emoties woede en schuld hebben zeker gedomineerd in die eerste periode. Verdriet wat minder, maar ik moest wel even door die aanvaarding. In de maanden die volgden was het mentaal absoluut niet gemakkelijk.”  

Christophe zocht dan ook mentale hulp. Ook vandaag staat hij nog onder professionele begeleiding. "Niet zozeer over de aanvaarding van hiv, maar wel over het feit waarom dit nu gebeurd is", zegt hij. "Hoe is dit zo ver kunnen komen? Waarom heb ik die fout gemaakt? Waarom voelde ik geen mentale ruimte meer om die rationele beslissing te maken?”

“Maar ik ben niet boos op diegene die het zou gedaan hebben. Ik heb geen schuldige gezocht om te kunnen aanwijzen. Ik draag hier een eigen verantwoordelijkheid in. We waren met twee, maar ik heb ook toegestemd met onbeschermde seks.”

TAGS  I  Christophe Ramont  I  hiv  I  Blind Getrouwd  I  shownieuws