-->

Eli Iserbyt doet gewaagde uitspraak: “Zelfs Sven Nys had dit niet gekund in zijn beste jaren”

Eli Iserbyt doet gewaagde uitspraak: “Zelfs Sven Nys had dit niet gekund in zijn beste jaren”
Dinsdag 7 December 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews   I  

Eli Iserbyt is zonder twijfel dé man van het eerste deel van het veldritseizoen. Velen hadden dan ook verwacht dat Wout van Aert het heel moeilijk zou hebben om Iserbyt te volgen in zijn eerste cross in Boom afgelopen zaterdag.

Niets bleek minder waar: een kleine tien minuten had Wout van Aert nodig om zijn concurrenten te lossen en daarna bijna de hele wedstrijd alleen op kop te rijden. De Belgische wielerkampioen reed de rest van het peloton op bijna twee minuten. De smaakmakers van de voorbije weken, zoals Eli Iserbyt en Toon Aerts, stonden al snel weer met de voetjes op de grond.

“Mijn ambitie is om zo veel mogelijk crossen te winnen: daarvoor heb ik alles gedaan wat ik kan”, zegt Eli in Het Laatste Nieuws. “Ik moet niet wachten tot Mathieu en Wout er zijn om te pieken, want dat heeft geen zin. Zij zijn fenomenaal.” 

“Ik ken de geschiedenis van deze sport”, benadrukt Eli. “Nys of Stybar hadden het ook niet gekund in hun beste jaren. Ik ga me daar niet aan verbranden.”

"Enkel het grote plaatje blijft hangen"

Uiteraard gaat Eli blijven proberen om een overwinning te pakken tegen WvA en - binnenkort - MvdP. Al relativeert hij de overwinningen tegen deze grote kanonnen. “Voor het BK en het WK maak ik een uitzondering, maar ik heb vorig jaar twee keer gewonnen tegen Wout en niemand weet nog waar dat was. Aerts klopte vorig jaar Mathieu, maar ook dat weet niemand nog. Enkel het grote plaatje blijft hangen”, besluit hij.

TAGS  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  Sven Nys  I  Eli Iserbyt