-->

Philippe Geubels grijpt drastisch in: “Zoiets kan je gewoon niet doen”

Philippe Geubels grijpt drastisch in: “Zoiets kan je gewoon niet doen”
Zaterdag 18 December 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews   I  

Binnenkort is ‘Taboe’ opnieuw te zien op Eén. In het programma gaat Philippe Geubels op zoek naar de grenzen van zijn humor. Hij trekt dan een week op avontuur met een groep mensen om wie je eigenlijk niet mag lachen.

Het initiële idee was: we gaan lachen met mensen waar ge eigenlijk niet mee moogt lachen. Ik ga voor een volle zaal staan en we zien wat dat geeft. Ja, heel rock-’n-roll”, lacht Philippe in Gazet van Antwerpen. “Maar ik had rap door dat ik daarvoor te gevoelig ben. En dat je dat niet zomaar kunt doen.” 

“Je moet de mensen met wie je lacht ook een stem geven”, zegt de komiek. “Dus ben ik ­iemand gaan interviewen, eerst over zwaarlijvigheid. Zo heb ik beseft: Dikke mensen, dat is niet zomaar een groep, dat zijn mensen, met een naam en emoties. Om dan zomaar elke mop te vertellen die je kunt verzinnen…” 

“Gaandeweg is het dus een zachter programma geworden met plaats voor het persoonlijke verhaal”, laat Philippe weten. “En met mensen die voor het comedygedeelte de Arenbergschouwburg binnenkomen met de houding: Ja, probéér het maar, om ons te doen lachen met onze miserie. Dat is een gezonder uitgangspunt.”

TAGS  I  Philippe Geubels  I  Taboe  I  shownieuws