-->

Herman Brusselmans windt er geen doekjes om: “Dan hoeft het niet meer voor mij”

Herman Brusselmans windt er geen doekjes om: “Dan hoeft het niet meer voor mij”
Donderdag 30 December 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I  

‘De Buurtpolitie’ keert terug en deze keer wordt het ‘een specialleke’. In 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS’, vanaf 10 januari iedere weekdag op het scherm, passeert heel wat bekend volk langs het beroemdste politiekantoor van het land.

Naast straffe cases die de fans gewoon zijn van ‘De Buurtpolitie’, zullen ook heel wat cases rond een bekende Vlaming draaien. Een BV die gestalkt wordt, een gestolen script of een bekend gezicht dat door ‘De Buurtpolitie’ gered wordt van vergiftiging. In iedere aflevering zal een gastrol weggelegd zijn voor een bekende Vlaming. 

Daarbij spelen de BV’s telkens… zichzelf. Onder meer viroloog Marc Van Ranst, presentatrice en ex-miss België Véronique De Kock en schrijver Herman Brusselmans maken een opvallend acteerdebuut. Voor Herman zal het wellicht ook bij deze ene keer blijven.

Kleine doses

“Alle respect voor die gasten die dertig jaar pinten gedronken hebben in het café van 'F.C. De Kampioenen', maar ik wil geen vast decorstuk worden", zegt Herman in Het Laatste Nieuws. "Ik heb dit nu met plezier gedaan en sta open voor nieuwe opdrachten, maar het is een kwestie van afwegen.” 

“Vergelijk het gerust met de dingen die ik doe voor 'De slimste mens ter wereld' of 'De Cooke & Verhulst Show': in kleine doses is dat perfect. Maar als ik met mijn kop in eender welk onnozel filmpje moet opduiken, hoeft het niet voor mij.”