Erika Vlieghe over haar kinderen: "Ik maak me grote zorgen"

Erika Vlieghe over haar kinderen:
Zondag 9 Januari 2022 - 17:00   I   Foto: Photonews   I   door Jonas Wijckmans

Erika Vlieghe maakt zich zorgen over de toekomst. De inflatie blijft maar stijgen en jonge mensen kunnen geen huis meer kopen.

Dat stemt de infectiologe, die bekend werd na het uitbreken van het coronavirus, niet bepaald hoopvol. Erika Vlieghe maakt zich daarbij zorgen om haar eigen kinderen.

Kinderen

“Dat baart me ook zorgen", geeft Vlieghe toe in De Zondag. "Ik ben zelf moeder van twee. Dat huizen duurder worden, is niet nieuw, maar covid lijkt ook deze trend te versterken. Ik maak me grote zorgen over de langdurige impact van covid op onze samenleving."

Het is overigens niet het enige waar Vlieghe zich zorgen over maakt. Ook het klimaat is iets waar ze erg bezorgd over is. Dat ziet ze bovendien als een vele grotere uitdaging dan het coronavirus.

Grote zorgen

"Dat houdt mij heel erg bezig", aldus Vlieghe. "Corona is peanuts in vergelijking met het klimaat. Maar als je ziet hoe moeilijk het is om kordaat beleid te voeren in een pandemie, wat wordt dat dan voor het klimaat, denk ik soms.”

Vlieghe zal zich echter eerst nog volop moeten concentreren op het bestrijden van de pandemie. Die is helaas nog altijd niet onder controle en al zeker niet nu de omikronvariant de bovenhand heeft in ons land en Europa.

Poll: Vind jij dat Erika Vlieghe het goed doet als expert?TAGS  I  Erika Vlieghe