-->

Prinses Delphine over koning Albert II: "Smerig en erg onbeschoft"

Prinses Delphine over koning Albert II:
Dinsdag 11 Januari 2022 - 08:00   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

Over het verhaal van prinses Delphine is al heel wat geschreven. In de driedelige docureeks ‘Delphine: mijn verhaal’ is ze zelf aan het woord.

Vanaf woensdag kan je de documentaire over Delphine op Eén bekijken. De prinses zal geen vraag onbeantwoord laten. Er komen persoonlijke getuigenissen, foto's en allerlei onthullingen.

Alle contact verbroken

Het verhaal van Delphine was bekend. Ze is een dochter van koning Albert II. Haar moeder, barones Sybille de Selys Longchamps, had het hart van Albert veroverd. Uiteindelijk kregen ze een affaire en in 1968 werd Delphine geboren.

Delphine kende haar vader, maar die verbrak in 1984 plots alle contact. Nadien volgde een jarenlange strijd voor erkenning. Tot in de rechtbank zelfs. Daar houdt Delphine geen goede herinneringen aan over.

Onbeschoft

“De eerste keer dat ik Albert en zijn advocaten bezocht, deed hij heel ‘smerig’ en liet hij me huilen. ‘Ach, als het niet zo goed gaat als artiest heb je wat aandacht nodig’, deed hij. Terwijl ik op dat moment dacht: ‘Ongelofelijk hoe onbeschoft dit is.’ Ik kwam volledig vernield uit dat kantoor", citeert HLN ze.

De hele zaak duurde uiteindelijk zeven jaar. Vandaag kijkt ze echter terug met "dankbaarheid". "Deze docu is het begin van een nieuwe en complexe reis die de toekomst is, maar het is een reis waar ik meer controle over heb. Ik heb door deze beproeving, die meer dan 20 jaar duurde, geleerd dat ‘discreet zijn tegen elke prijs’ geen deugd is."

Poll: Vind jij het kunnen dat Delphine haar verhaal zo openlijk doet op de tv?TAGS  I  Prinses Delphine  I  koning Albert