-->

Prinses Delphine heeft geen goed nieuws voor vader koning Albert

Prinses Delphine heeft geen goed nieuws voor vader koning Albert
Woensdag 12 Januari 2022 - 15:00   I   Foto: Photonews   I   door Jonas Wijckmans

Prinses Delphine vertelt in een driedelige docureeks op VRT voor het eerst haar eigen levensverhaal. Daarin is een belangrijke rol voor haar vader weggelegd.

Prinses Delphine moest jarenlang strijden voor de erkenning van haar vader. Die kwam er uiteindelijk in 2020. Er was een juridische slag nodig vooraleer koning Albert door de knieën ging.

Harde waarheden

Albert hoeft dus niet te verwachten dat hij in deze driedelige reeks voortdurend in een positief daglicht zal staan. Dat bevestigt Delphine. "Over het geheel genomen wordt hij geportretteerd als een leuke man, ook als iemand die handelde naar het nutteloze en tegennatuurlijk advies van de raadgevers uit zijn omgeving", zegt ze in een gesprek met Story.

Albert zal de uitspraken van Delphine toch niet zo graag lezen. Zoiets houdt het Paleis liever binnenskamers. "Sommige mensen houden er misschien niet van om aan het verleden herinnerd te worden. Maar ik heb geprobeerd hier een positieve documentaire van te maken, al onthult ze tegelijk harde waarheden", aldsu Delphine.

Straks op Eén

Delphine, Mijn verhaal, is vanavond om 20.40 uur te zien op Eén. De docureeks kreeg al heel wat aandacht vooraf en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Poll: Vind jij dat Delphine een verfrissende wind in het Paleis brengt?TAGS  I  Prinses Delphine  I  Koning Albert