-->

Mensen verdedigen Bart De Pauw tegenover Maaike Cafmeyer: "Zum Kotsen, degoutant!"

Mensen verdedigen Bart De Pauw tegenover Maaike Cafmeyer:
Dinsdag 25 Januari 2022 - 07:25   I   Foto: SBS/Photonews   I   door Fabian Morren

Acteur Robert de la Haye (56) speelt de rol van Ben Korr in 'Mijn Slechtste Beste Vriendin’. Hij speelt aan de zijde van onder meer Ella-June Henrard en Maaike Cafmeyer.

Ella-June Henrard en Maaike Cafmeyer dienden klacht in tegen Bart De Pauw vanwege grensoverschrijdend gedrag. Ze kregen daar heel wat voor over zich heen van het publiek. De la Haye kan daar geen respect voor opbrengen.

Zum Kotsen

De acteur begrijpt niet dat zij als slachtoffers zoveel kritiek krijgen. "Met wat er nu in Nederland rond ‘The Voice’ gebeurt, is dit thema superactueel. Ik vind dat om het in mooi Duits te zeggen ‘zum kotzen’", zegt hij in Dag Allemaal

"In ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ stond ik op de set met twee actrices die bestookt werden door Bart De Pauw (Maaike Cafmeyer en Ella-June Henrard, red). Als je ziet welke shit die over zich over heen gekregen hebben‘omdat ze het zelf zouden gezocht hebben..."

Naaktscènes

Bovendien zijn er nog heel wat mensen die Bart De Pauw verdedigen op de sociale media. Dat gaat er bij De la Haye al helemaal niet in. "Ik krijg daar echt braakneigingen van. Degoutant."

Zelf vraagt de acteur bij naaktscènes eerst steeds waar hij de tegenspeelster zeker niet mag aanraken. "Ook vóór #MeToo ben ik altijd heel erg voorzichtig en beleefd geweest. Zo zal ik bij intieme scènes eerst vragen wat mag en niet mag, ‘waar wil je absoluut niet dat ik aankom?’"

Poll: Begrijp jij dat mensen Bart De Pauw verdedigen?