-->

Lotte Vanwezemael over 'Dancing With The Stars': “Het was heel zwaar"

Lotte Vanwezemael over 'Dancing With The Stars': “Het was heel zwaar
Dinsdag 15 Februari 2022 - 14:00   I  

Lotte Vanwezemael heeft veel over zichzelf geleerd tijdens haar deelname aan ‘Dancing With The Stars’. "Een beetje therapeutisch”, klinkt het.

Momenteel zit Lotte in het gips nadat ze haar teen heeft gestoten tijdens de repetities van de halve finale. Die mondde verder uit in een gebroken voet. Toch hield die breuk haar niet tegen om te komen supporteren tijdens de finale van ‘DWTS’. Tijdens die finale vertelde ze welke impact de wedstrijd op haar heeft gehad.

Zelfreflectie

Dancing With The Stars was zowel fysiek als mentaal een zwaar avontuur”, vertelt ze. "Je botst wel tegen een aantal dingen aan en je leert jezelf kennen op heel veel vlakken. Het was een soort van zelfreflectie, een beetje een therapeutisch iets waarbij je jezelf wel echt leert kennen, maar dat heeft me alleen aangezet om meer na te denken over bepaalde dingen en verder te groeien.”

“Bovendien leerde ik om dingen los te laten, wat ook gelukt is in de loop van het seizoen. Eigenlijk heeft het heel veel positiviteit meegebracht, behalve dan de blessure.”

Ommekeer

Ondanks dat de danswedstrijd een zwaar parcours was, beleefde Lotte tal van fijne momenten. “De samba met mijn vriendin Melanie was erg fijn. Melanie woont in Duitsland, dus het was leuk om haar terug te zien. Langs de andere kant betekende dit ook een ommekeer voor mij. Ik had op dat moment echt het gevoel: ‘Ok, nu is alles los. Nu kan ik gewoon genieten en dansen.”

Een danscarrière zit er voor Lotte toch niet in. “Maar ik ga wel terug lessen beginnen volgen”, meent ze. “Ik heb aan Frank beloofd dat ik bij hem op dansles ga. Zodra ik uit het gips ben, ga ik naar zijn dansschool en dan gaan we gewoon wat verder ‘chachachaën’.”

Poll: Was Lotte Vanwezemael een van jouw favoriete danseressen?