-->

Einde van 'Thuis' in zicht? Leah Thys en Wim Stevens vrezen het ergste

Einde van 'Thuis' in zicht? Leah Thys en Wim Stevens vrezen het ergste
Vrijdag 11 November 2022 - 11:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

In april raakte bekend dat ‘Thuis’ noodgedwongen moest verhuizen van de VRT naar een extern productiehuis. Iets wat de acteurs en crewleden op zijn minst gezegd erg ongelukkig stemt. Zij zijn er dan ook niet gerust in.

"Eigenlijk krijgen we bitter weinig info, en dat zorgt ervoor dat het een beangstigende situatie is", vertelt Leah Thys (Marianne) in Dag Allemaal. "We weten niet hoe het verder moet voor veel mensen op de set”, klinkt ze ongerust. Ze hoopt dan ook dat er geen al te grote veranderingen op komst zijn. Dat zal afhangen van welk productiehuis 'Thuis' binnenkort overneemt. Maar ook dat is voor hen nog steeds een groot vraagteken.

De acteurs zijn er in ieder geval niet over te spreken. Onder andere Wim Stevens (Tom), Marleen Merckx (Simonne), Vanya Wellens (Femke) en Annick Segal (Rosa) protesteerden aan de studio’s van ‘Thuis’. “‘Thuis’ te koop wegens opruiming. Inboedel aan spotprijzen”, staat er op hun bord te lezen. “Wij zijn die inboedel, want we gaan het uiteindelijk aan minder interessante voorwaarden moeten doen”, zegt Wim Stevens aan VRT NWS.

Lagere lonen, langere werkdagen… Het zit er allemaal aan te komen. Niet alleen de acteurs, maar ook de fans vrezen voor de toekomst van hun favoriete soap. “We krijgen veel bezorgde reacties over de toekomst. Of ‘Thuis’ de komende jaren nog gemaakt en uitgezonden zal worden?”, gaat Wim verder. “Ook wij weten dat voor de komende jaren niet", aldus de acteur.

TAGS  I  Thuis  I  Wim Stevens  I  Leah Thys  I  Marleen Merckx