-->

Grote zorgen over 'Familie'-acteur Jef De Smedt: "Depressie niet veraf"

Grote zorgen over 'Familie'-acteur Jef De Smedt:
Zaterdag 19 November 2022 - 18:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Jef De Smedt kennen we allemaal als Jan Van den Bossche uit de populaire VTM-soap ‘Familie’. Die rol vertolkt hij nog steeds met glans. Maar in het echte leven kreeg de acteur onlangs wel een enorme tegenslag te verwerken.

Jef heeft namelijk een pijnlijke scheiding achter de rug, waar hij het tot op vandaag nog steeds moeilijk mee heeft. Zijn job bij ‘Familie’ is voor hem de ideale afleiding. Maar aangezien de scheiding midden in de eerste lockdown viel, kon hij ook daar niet meer heen. “Toen ook dat wegviel zat ik helemaal in de put”, vertelt de acteur nu openhartig in Primo.

Jef voelde zich die periode enorm eenzaam. Daarom heeft hij het heft in eigen handen genomen en is hij vrijwilligerswerk gaan doen om toch nog onder de mensen te komen. Hij belandde bij Poverello, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor minderbedeelden. “Zo had ik toch weer iets om handen en vond ik de moed om elke dag uit mijn bed te kruipen”, bedenkt hij zich.

Zijn werk bij Poverello kwam precies op het juiste moment. “Ik was echt in een zwart gat gevallen, maar dat heeft mij erbovenop geholpen”, moet Jef toegeven. Anders was het misschien wel de verkeerde kant opgegaan met de ‘Familie’-acteur. “Dan was ik gewoon in mijn bed blijven liggen en was de depressie niet veraf, vrees ik. Een mens moet tenslotte een doel hebben”, aldus Jef.

TAGS  I  Jef De Smedt  I  Familie