-->

Christophe uit 'Blind Getrouwd' neemt drastisch besluit na harde hiv-diagnose

Christophe uit 'Blind Getrouwd' neemt drastisch besluit na harde hiv-diagnose
Woensdag 23 November 2022 - 10:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Vorig jaar kreeg Christophe Ramont uit ‘Blind Getrouwd’ helaas te horen dat hij met hiv leeft. Die diagnose kwam hard aan, maar het stigma van aids nog harder. Daar wil hij maar al te graag verandering in brengen.

Binnenkort - op 1 december om precies te zijn - is het Wereldaidsdag. Het uitgelezen moment dus om stil te staan bij de ziekte en alle heersende taboes errond te doorbreken. En dat doet Christophe maar al te graag. “Want hiv zit nog altijd in het verdomhoekje. Over hiv weten mensen nog steeds opvallend weinig”, vertelt hij in TV-Familie. Christophe heeft vorig jaar dan ook beslist zijn verhaal met iedereen te delen en spreekt er nog steeds ongeremd over.

Hij wil meer dan ooit een spreekbuis zijn voor mensen met hiv. “Als ik op deze manier nog maar één persoon een hart onder de riem kan steken, doe ik dat met veel plezier”, geeft Christophe toe. “Mijn inbox ontploft nog steeds van de berichten over hoe moeilijk mensen met hiv vertrouwenspersonen vinden om over hun diagnose te praten”, vertelt hij. “Want nog meer dan van het virus zelf, zien wij dus vooral af van de stempel die we erdoor krijgen.”

Christophe heeft gelukkig zelf amper negatieve reacties gekregen op zijn verhaal, maar dat is helaas niet voor iedereen het geval. “Ik maak graag gebruik van mijn semi-bekend gezicht om het stigma te doorbreken. Ik wil de stem zijn van mensen die niet altijd luid kunnen praten”, besluit hij. Daarom organiseert hij ook een gala rond dit onderwerp met enkele ‘Blind Getrouwd’-collega’s.

TAGS  I  Christophe Ramont  I  Blind Getrouwd