Saartje Vandendriessche onthult pijnlijke reden achter plotse ontslag bij VRT Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Saartje Vandendriessche onthult pijnlijke reden achter plotse ontslag bij VRT

Saartje Vandendriessche onthult pijnlijke reden achter plotse ontslag bij VRT

De besparingen bij de VRT brengen enorme gevolgen met zich mee. Niet alleen wordt ‘Thuis’ vanaf januari uitbesteed aan Eyeworks, er vallen ook heel wat ontslagen. 68 medewerkers moeten opstappen bij de openbare omroep. Saartje Vandendriessche is één daarvan.

Na jarenlange dienst bij de openbare omroep kreeg Saartje Vandendriessche, net zoals Geena Lisa Peeters en Tomas De Soete, haar ontslag voorgeschoteld. Saartje was tien jaar lang te zien als omroepster op Eén en raakte vooral bekend als presentatrice van ‘Vlaanderen Vakantieland’. Onlangs maakte ze voor de VRT nog programma’s als ‘Op de man af’ en ‘Saar in het bos’.

De presentatrice reageert nu voor het eerst op haar ontslag. “Het klopt dat ik niet meer in dienstverband werk voor VRT”, laat ze weten op Instagram. “Reeds enige tijd waren er gesprekken met de VRT over het omzetten van mijn bediendestatuut naar een zelfstandigenstatuut. Deze stopzetting van het bediendestatuut is dan ook geen verrassing”, onthult Saartje.

Toch sluiten zowel Saartje als de VRT een samenwerking in de toekomst niet uit. “In de toekomst zal ik sowieso mijn tijd en energie blijven besteden aan die onderwerpen die me na aan het hart liggen en waar ik echt nog enthousiast van word. Bij de VRT of via andere kanalen”, besluit ze vastberaden. De ex-omroepster laat haar hoofd duidelijk niet hangen.

Verhaal nog niet uitverteld

Misschien zien we Saartje dus nog wel eens opduiken als ze het juiste concept vindt voor een goed tv-programma. “Ik ben ook nog actief bij VRT. Maar ik zit niet te wachten tot ze met iets komen”, zei ze eerder al in Nina. “Ik heb het juiste idee ­gewoon nog niet gevonden. Maar ik doe nog altijd graag tv. Ik weet waarin ik heel goed ben. En mijn verhalen zijn nog niet uitverteld.”

Populair

Laatste nieuws