-->

Annemie Struyf volgende slachtoffer van ontslagen bij VRT? Ze vertelt zelf meer

Annemie Struyf volgende slachtoffer van ontslagen bij VRT? Ze vertelt zelf meer
Woensdag 25 Januari 2023 - 17:30   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Gisteren konden we alweer genieten van de zesde aflevering van ‘Het hoge noorden’ op Eén. Daarin trekt Annemie Struyf door Noorwegen om een bezoekje te brengen aan landgenoten die daar een nieuw leven willen beginnen. Maar moet de tv-maakster, die volgende week 62 wordt, ook beginnen te vrezen voor haar job?

Bij de openbare omroep zijn er volop besparingen aan de gang. Zo’n 50-tal werknemers kregen begin december hun ontslag voorgeschoteld. Geena Lisa, Saartje Vandendriessche en Tomas De Soete waren een paar van de ongelukkigen. Maar moet ook Annemie Struyf zich als zestiger zorgen beginnen te maken?

Annemie gelooft zelf van niet. “Nee, ik krijg geen signalen dat ik geen televisie meer zou kunnen maken”, denkt ze erover in Story. “Ik weet al min of meer welke programma’s ik de komende drie jaar ga maken.” Bovendien heeft ze nooit nadelen ondervonden aan haar leeftijd in de sector. “Sinds mijn veertigste krijg ik mooie kansen in de tv-wereld”, vindt ze juist. En daar is ze de VRT enorm dankbaar voor.

“Ik beleef steeds meer plezier aan mijn werk. Meer ervaring, minder stress. Ik moet me niet meer bewijzen”, bedenkt de programmamaakster zich. Op haar 66ste, dus over een goede vier jaar, moet Annemie wel verplicht met pensioen. “Maar hopelijk kan ik tot dan mijn werk blijven doen. Het stimuleert mij om goed voor mezelf te zorgen”, aldus de ‘Het hoge noorden’-presentatrice.