Erik Goossens (Alexander Cosyns) doet boekje open over sfeer op set van 'Thuis' TV en Radio
TV en Radio

Erik Goossens (Alexander Cosyns) doet boekje open over sfeer op set van 'Thuis'

Erik Goossens (Alexander Cosyns) doet boekje open over sfeer op set van 'Thuis'

In een ver verleden stond Erik Goossens nog als Peter Van den Bossche op de set van ‘Familie’, vandaag kennen we hem als advocaat Alexander Cosyns uit ‘Thuis’. In de soap een personage dat tussen alles en iedereen weet te stoken en door niet veel mensen geliefd is. Maar hoe zit de sfeer op de set?

Als we Mathias Vergels (Lowie) mogen geloven, is de sfeer sinds de verhuis van VRT van Eyeworks maar “zo en zo” op de set, verre van optimaal dus. “Er is die overname, we gaan naar Eyeworks. En dat is natuurlijk een goede boite, maar voor de crew is het een ramp. Heel veel mensen verliezen hun job”, vertelde de acteur bij Radio2. “Het is de manier waarop die niet helemaal kosjer is. Ik denk dat ik daar niet alleen in sta", klonk het nog.

De begindagen van Erik Goossens, die intussen bijna een jaar gleden bij ‘Thuis’ terechtkwam, waren om dezelfde reden op zijn minst turbulent te noemen. “Ik had net mijn eerste scène ingeblikt toen iedereen werd samengeroepen om het besparingsplan voor te stellen: ‘Thuis’ werd uitbesteed aan een extern productiehuis”, vertelt de acteur in Dag Allemaal. “Niemand wist waar hij aan toe was en dat zorgde voor veel onrust. Een vervelende situatie.”

Intussen is de rust op de set volgens hem al een beetje teruggekeerd. “Ik ben natuurlijk niet in loondienst en blijf mij een beetje een buitenstaander voelen”, gaat hij verder. “Maar ik heb altijd gezegd: ‘Wacht tot je weet wat de gevolgen zijn voor je ergens voor of tegen bent.’ Voorlopig is er niet al te veel veranderd. Het is allemaal ’n beetje gekoeld zonder blazen, denk ik”, aldus Erik.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws