-->

Na einde van Soulsister: Jan Leyers komt plots met verrassend nieuws voor de dag

Na einde van Soulsister: Jan Leyers komt plots met verrassend nieuws voor de dag
Vrijdag 17 Maart 2023 - 17:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het haalde vorige week alle kranten: de wegen van Jan Leyers en Paul Michiels zouden scheiden. Na meer dan 35 jaar zou Soulsister, één van Vlaanderens grootste muziekbands, de boeken toedoen. Toch lijkt daar nu helemaal niets van aan.

Op 17 maart zou de band zijn laatste concert geven in Heist-Op-Den-Berg. “We zetten voorlopig een punt achter Soulsister”, vertelde Paul Michiels vorige week bij Nostalgie. Deze zomer zou de handrem opgetrokken worden. “Omdat Jan terug tv-werk gaat doen en ik opnieuw solo ga”, zei de zanger. Alle kranten gingen er meteen van uit dat hun wegen net zoals in 1997 zouden scheiden. Maar niets is minder waar.

Jan Leyers zet alle misverstanden meteen recht bij Radio2. "Wij stoppen helemaal niet. Ik snap eigenlijk niet waar die gazetten dat allemaal halen", zegt hij verontwaardigd. "De Polle moet in een interview gezegd hebben: 'We stoppen er voorlopig mee, want ik ga in de zomer zelf spelen en Jan gaat een reisprogramma maken. En volgend jaar doen we voort.' Maar daar hebben ze ik weet niet wat van gemaakt”, bijt hij van zich af.

“Ik weet van niks. Geloof nooit wat er in de gazet staat”, klinkt het. Dit is voor alle duidelijk níet het einde van Soulsister. "Het is gewoon het einde van de tournee en het einde van de optredens van dit jaar. Er zijn zoveel jaren geweest dat we in de zomer niet gespeeld hebben, een halfjaar stilliggen en daarna voort doen. Dus er is eigenlijk niks aan de hand”, onderstreept Jan. Op vrijdag 17 maart geeft het dus hun laatste concert van hun tour, meer niet. 

TAGS  I  Jan Leyers  I  Paul Michiels  I  Soulsister