-->

VRT maakt groot nieuws bekend: dit is de opvolgster van Frank Deboosere

VRT maakt groot nieuws bekend: dit is de opvolgster van Frank Deboosere
Vrijdag 17 Maart 2023 - 18:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

Maandag neemt Frank Deboosere definitief afscheid van de VRT, en wij dus van een iconische weerman. Maar Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen zullen er niet alleen voor staan. Er staat al een gloednieuwe weervrouw klaar om Franks grote schoenen te vullen.

Na 36 jaar trouwe dienst trekt Frank Deboosere (64) maandag de deur van de openbare omroep iets vroeger dan voorzien definitief achter zich dicht. Maar afsluiten doet hij natuurlijk in stijl. Eén pakt maandagavond uit met een speciale televisiespecial, ‘Dank weerman Frank’, om de weerman in de bloemetjes te zetten.

Intussen deden al geruchten de ronde dat er in alle stilte een opvolger klaargestoomd werd om zijn plekje over te nemen. En daar kunnen we nu eindelijk een gezicht op kleven. Wetenschapsjournaliste Jacotte Brokken (30) neemt begin april de fakkel van Frank over. Dat maakte de VRT zojuist bekend op Instagram. Jacotte heeft een masterdiploma chemie op zak en werkt al sinds 2019 bij de openbare omroep als digital creative.

“Ik kijk er enorm naar uit om mij in dit nieuwe stukje wetenschapscommunicatie te smijten”, klinkt de weervrouw alvast dolenthousiast. “Want dat is uiteindelijk ook wat het weer is: de complexe weermodellen en voorspellingen van het KMI vertalen naar een handig en verstaanbaar weerbericht voor een breed publiek.” Jacotte zal het weerbericht vanaf 3 april twee keer per week presenteren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eén (@eenbe)