Aftelklok voor Wout Van Aert krijgt nog een staartje: "Niet volgens reglement" Sport
Sport

Aftelklok voor Wout Van Aert krijgt nog een staartje: "Niet volgens reglement"

Aftelklok voor Wout Van Aert krijgt nog een staartje: "Niet volgens reglement"

De hele discussie rond de aftelklok na de cross in Namen zorgt mogelijk voor een aanpassing van het UCI-reglement. De huidige regel schrijft namelijk voor dat de podiumceremonie moet beginnen wanneer de laatste renner over de streep rijdt. In de meeste crossen is dat zo'n zes à zeven minuten.

“Een regel die is voorbijgestreefd”, zegt Christelle Reille, veldritverantwoordelijke van de UCI. “Veldrijden is een extreme wintersport. Stel u voor dat het zou sneeuwen of hard vriezen, dan zijn renners nooit gewassen en opgewarmd op zeven minuten tijd. Voor ons primeert de gezondheid van de renner boven de strikte naleving van de regelgeving. Daarom knepen wij ook steeds een oogje toe, toen de renners pas op het podium verschenen enkele minuten nadat de laatste renner over de meet kwam.”

Er werd een aftelklok gezet omdat Wout Van Aert zich steeds eerst gaat losrijden na de cross. Daardoor schuift de podiumceremonie soms op omdat er moet gewacht worden op Van Aert. Hij krijgt nu tien minuten de tijd. Reille wil die aftelprocedure nog even in stand houden. “Na het seizoen kunnen we dan bekijken hoe we het reglement moeten aanpassen tussen het tijdstip van het slot van de cross en het begin van de podiumceremonie. “We willen de professionalisering van de veldritsport (cooling down na de wedstrijd, red.) niet tegenhouden. Maar voorlopig houden we het op de tien minuten aftelklok nadat de derde over de meet is gereden. We hopen ook dat alle partijen zich hiermee kunnen verzoenen”, aldus Reille.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws