-->

Theo Francken: "Bart De Wever heeft me hiervoor gewaarschuwd"

Theo Francken:
Zaterdag 29 December 2018 - 09:49   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

Theo Francken (N-VA) is vaak de kop van Jut. De voormalige Staatssecretaris voor Asiel en Migratie is daar echter niet verrast door. Hij was voorbereid op veel tegenwind.

“Toen ik de eerste keer de populairste ­politicus van het land werd, waarschuwde Bart De Wever daar al voor. Hou je vast aan de takken van de bomen, nu ga je wat meemaken. Iedereen gaat keihard ageren tegen jou, tegen waar je voor staat. Dat is wat er gebeurt. Ik heb heel hard gewerkt en het ­migratiebeleid ten goede veranderd. Ik mag dat zeggen, de resultaten zijn ernaar. Dat durven ze dan toch niet te ontkennen", zegt Francken in Het Nieuwsblad.

Francken geeft toe dat hij ook fouten gemaakt heeft in het afgelopen jaar. “Migratie is een moeilijk departement, waar iedereen met argusogen naar kijkt. En sommige dingen die ik getweet heb, gingen erg kort door de maatschappelijke bocht, misschien te scherp. Nooit met slechte intenties, maar je kunt dat wel verkeerd interpreteren. Maar die ­allemaal oplijsten zou ons te ver brengen.”

Hij hoopt wel in de volgende regering opnieuw Asiel en Migratie te kunnen doen. "Ik had heel graag verder gedaan op Asiel en Migratie en hoop dat de volgende keer weer te mogen doen. Met Jan Jambon weer op veiligheid. Die departementen ­zullen cruciaal blijven voor de toekomst van Europa", zegt de huidige burgemeester van Lubbeek. 

TAGS  I  Theo Francken