-->

Man uit Herk-de-Stad doodt z'n terminaal zieke vrouw en dumpt haar in metersdiepe put

Man uit Herk-de-Stad doodt z'n terminaal zieke vrouw en dumpt haar in metersdiepe put
Vrijdag 4 Januari 2019 - 07:45   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

Guido V. (64) uit Herk-de-Stad heeft zijn vrouw Danielle gedood en in een metersdiepe put gedumpt. Waarom hij dat deed, is nog onduidelijk. Vrienden van het koppel sluiten niet uit dat het om een wanhoopsdaad gaat. Danielle was zwaar ziek en Guido V. probeerde nadien zelfmoord te plegen. Hij werd echter op het nippertje gered door de hulpdiensten.

Guido V., een 64-jarige verzkeraar, doodde gisteren zijn vrouw en dumpte haar in een put. Hij doodde ook zijn hondje. Toen hij naar een vriend een bericht stuurde dat hij zelfmoord ging plegen, verwittigde die meteen de hulpdiensten. Ze konden de man op het nippertje redden. Hij ligt nu op intensieve zorgen. Het lichaam van Danielle kon gisteren nog niet geborgen worden.

"Ik kan het niet vatten en ook moeilijk geloven”, reageert Kris Andries, voorzitter van de Crazy Croeze Club, een autocrossclub in Landen, in Het Nieuwsblad. “We werken al 15 jaar samen met Guido. Hij regelt alles voor de club, zorgt voor de verzekeringen en vergunningen van de auto’s. Hij organiseert ook onze evenementen. Ik ben verschillende keren bij hem op bezoek geweest, ik weet dat zijn vrouw heel zwaar ziek was en dat hij alles voor haar deed. Ze kreeg chemo en moest dikwijls naar de kliniek.” Kris sluit niet uit dat Guido V. uit wanhoop handelde omdat zijn vrouw terminaal was.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

TAGS  I  Herk-de-Stad