-->

Vanaf deze dag verdwijnen de (onweers)buien

Vanaf deze dag verdwijnen de (onweers)buien
Zaterdag 27 Juli 2019 - 20:00   I   Foto: Pixabay   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Morgen kunnen er nog intense buien vallen. Nadien komen er opklaringen het land binnen. Zo wordt het maandag bijvoorbeeld een mooie dag. Dat meldt het KMI.

Vanavond en vannacht blijven de regen- en onweersbuien over ons land hangen. De buien zijn soms erg actief en lokaal kan het tot aanzienlijke neerslaghoeveelheden komen. De minima schommelen tussen 15 en 18 graden. De wind is zwak tot matig, meestal uit westelijke richtingen.

Morgen is het eerst zwaarbewolkt met nog perioden met soms intense regenbuien. Vanaf de Franse grens wordt het geleidelijk droger en verschijnen er opklaringen. De maxima schommelen tussen 19 graden aan de kust en 22 graden in het zuidoosten van het land. De wind waait matig uit zuidwest tot west. 

Tijdens de nacht van zondag op maandag blijft het droog en verschijnen er geleidelijk brede opklaringen. De minima liggen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 15 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuidwestelijke richtingen.

Maandag is het rustig en vrij mooi met zon en enkele wolkenvelden. Het is aangenaam met maxima tussen 20 en 25 graden. De wind is zwak tot matig uit zuidwest en wordt 's avonds zwak uit veranderlijke richtingen.

Een depressie, ten westen van Bretagne, verplaatst zich naar de Britse Eilanden en stuurt geleidelijk onstabiele lucht naar West-Europa. In de ochtend is het rustig, zacht en zonnig. In de loop van de namiddag worden er stapelwolken gevormd en verwachten we enkele buien. Een donderslag is niet uitgesloten. Het is vrij warm met maxima tussen 24 en 28 graden. De wind is matig uit zuidwest.

Woensdag, stuurt de depressie over de Britse Eilanden zachte en onstabiele lucht naar onze streken. Het wordt wisselend bewolkt met enkele buien. Maxima tussen 19 en 24 graden bij een matige wind uit zuidwest.

Donderdag blijven we onder invloed van de depressie over de Britse Eilanden. Het blijft wisselend bewolkt met nog enkele lokale buien. Maxima tussen 19 en 24 graden bij een matige zuidwestenwind.

TAGS  I  Onweer  I  n365  I  KMI  I  showbizz