-->

Sam Bettens maakt iets geweldig mee tijdens zijn transitie: "Mijn dag kan niet meer stuk"

Sam Bettens maakt iets geweldig mee tijdens zijn transitie:
Maandag 5 Augustus 2019 - 16:30   I   Foto: YouTube   I   door Redactie

Sam Bettens maakte enkele maanden geleden bekend dat hij als man door het leven wil gaan. In zijn vlog vertelt de zanger erover.

Het belang van door anderen herkend te worden als het gender waarmee de transgender zich identificeert is voor velen heel belangrijk. "Voor sommige transgenders is dat alles. Voor anderen zorgt de manier waarop hun lichaam is gevormd, de klank van hun stem, de grootte van hun hand, hun adamsappel of een heleboel andere dingen ervoor dat ze niet helemaal kunnen ‘passen’. Ik kan mij inbeelden dat dat zeer moeilijk moet zijn", zegt Sam.

“Sommige transgenders accepteren die realiteit, maar het weerhoudt hen er niet van zich te tonen zoals ze zijn. En sommigen gaan in sluipmodus”, gaat Sam verder. “Die mensen zijn niet open over het feit dat ze transgender zijn, en houden het bijvoorbeeld verborgen op het werk, of in sociale kringen", aldus Sam.

Ingrijpende beslissing

Sommigen gaan heel ver. "Er zijn transgenders die naar andere steden verhuizen en alle banden doorknippen met hun omgeving vóór ze aan hun transitie beginnen, zodat ze kunnen leven alsof ze geboren zijn als man of vrouw en nooit meer moeten terugkijken."

FIFA 19

Ook voor Sam is 'passing' naar eigen zeggen belangrijk. "Gisteren zat ik in een gameroom, kijkend naar mijn spelende kinderen. Plots kwam een 11-jarig kind naar mij en vroeg hij: “Hey gast, wil jij mee FIFA (een voetbalspel, red.) spelen? Ik heb beleefd geweigerd, omdat ik rampzalig ben in dat spel. Maar mijn dag kon niet meer stuk, want niemand wil FIFA spelen met een 46-jarige moeder.”

TAGS  I  Sam Bettens  I  showbizz  I  n365