-->

Politie moet ingrijpen bij Brigitta Callens: "Ik ben onschuldig!"

Politie moet ingrijpen bij Brigitta Callens:
Dinsdag 6 Augustus 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Brigitta Callens wordt beschuldigd van een winkeldiefstal in tuincentrum Floralux in Dadizele. “Ze werd op heterdaad betrapt op diefstal”, zegt de uitbater. “Ik ben onschuldig!” reageert een ontredderde Brigitta in Dag Allemaal.

Zaakvoerder Kris Carrein van Floralux is kwaad. "Ik word dagelijks geconfronteerd met winkeldiefstal, maar als dat dan gebeurt door Brigitta Callens, die als BV toch een voorbeeldfunctie heeft... Dat gaat me echt te ver!”

"Ze probeerde prijsetiketten te verwisselen. Da’s een klassieker, hé. Zoiets dóe je gewoon niet! En, zoals ik al zei, zeker niet als je weet dat veel mensen naar je opkijken", aldus Carrein.

Vergissing

"Het is een vergissing, ik had geen slechte intenties, integendeel”, reageert Brigitta in tranen. “Sorry, maar ik heb het heel moeilijk nu. Weet je, mijn papa kampt met een levensbedreigende vorm van kanker. Dit nieuws zal hem geen goed doen.”

"Het was de warmste dag ooit. Buiten was het 40 graden en binnen zelfs 60! Ik moest even gaan zitten omdat ik buiten adem was. De producten die ik wou kopen waren niet geprijsd, en ik zag ook geen personeel aan wie ik iets kon vragen. Vooral in de koopjeshoek ­stonden veel zaken zonder ­prijsetiket. Als klant wil ik weten hoeveel iets kost. Ik ben dan op zoek gegaan naar gelijkaardige producten waar wél een prijs op hing", aldus Brigitta.

Die etiketten heeft ze dan gekleefd op de spullen die ze wilde kopen. "Welja... Maar mijn intenties waren puur! Voor mij was het een hele zoektocht om de juiste prijs te vinden. Het is daar ook zo groot en onoverzichtelijk! Ze moeten toch hebben gezien dat ik aan ’t sukkelen was? Ik had verwacht dat er een verkoper naar míj zou komen. En weet je, ik kan ook nog maar net lopen zonder krukken."

200 euro extra

"Ik had voor 900 euro spullen gekocht en moest nog 200 euro opleggen. Geen probleem, dat heb ik met de glimlach gedaan. Ook al was de prijsaanduiding in die winkel héél onduidelijk." De politie bevestigt dat er een intererventie was, maar dat er geen PV werd opgesteld.

TAGS  I  Brigitta Callens  I  n365  I  showbizz