Zaterdag 17 Augustus 2019 - 16:30   I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Man misbruikt stiefdochter vier jaar lang, maar wordt niet gestraft: "Ik ben als slachtoffer twee keer gestraft"

Vier jaar lang werd Natacha (22) misbruikt door haar stiefvader, maar een echte straf heeft hij niet gekregen. Ze doet haar verhaal in Het Laatste Nieuws.

Man misbruikt stiefdochter vier jaar lang, maar wordt niet gestraft:

Pas op haar achttiende durfde Natacha eindelijk naar de politie stappen. Ze had het toen voor het eerst aan iemand durven vertellen, haar vriend. Zijn ouders wisten haar te overtuigen naar de politie te stappen. Natacha dacht dat dit alles zou verlichten, maar het tegendeel is waar. 

Haar moeder trok partij voor haar man, en besloot om Natacha uit het huis te zetten. Gelukkig kon ze terecht bij de ouders van haar vriend. Haar familie keerde haar de rug toe, en niet alleen haar familie, maar ook justitie.

Ongestraft

De man kreeg een voorwaardelijke celstraf van 4 jaar. Hij moet dus niet naar de cel op voorwaarde dat hij uit de buurt van Natacha blijft, geen alcohol meer drinkt én zich laat behandelen voor zijn seksueel afwijkend gedrag. Nadat Natacha in beroep ging kreeg hij vijf jaar, maar nog steeds voorwaardelijk. Hij moet ook een schadevergoeding betalen van 8.500 euro, maar omdat de man in schuldbemiddeling is gegaan, kan hij dat zogezegd niet. 

"Hij komt er zonder echte straf vanaf, ik ben als slachtoffer twéé keer gestraft", aldus Natacha aan Het Laatste Nieuws. "Eerst door het misbruik, daarna door justitie. Ik ben gestopt met mijn studies, heb vier zelfmoordpogingen achter de rug en mijn hele familie heeft mij laten vallen. En mijn stiefvader? Die moet zich af en toe eens melden bij een psycholoog, maar that’s it. Hij is nog altijd getrouwd met mijn moeder en kan gaan en staan waar hij wil."

Betrapt

Nochtans had de moeder hem betrapt toen hij voor de eerste keer zijn dochter aanrandde. Dat gebeurde op vakantie in een chalet. "Ik had net mijn pyjama aangetrokken, toen mijn stiefvader de kamer binnenkwam. Hij gooide me op het bed, rukte mijn pyjamabroek naar beneden en met zijn vingers scheurde hij ruw mijn maagdenvlies. Ik bloedde. Ik weet nog dat ik mijn moeder de trap hoorde oplopen en dacht: ‘Oef, mama is hier. Nu gaat het ophouden.’"

"Toen ze de kamer binnenkwam, zag ik aan haar blik dat ze onmiddellijk besefte wat er gebeurd was. Maar mijn stiefvader zei ‘dat we alleen maar aan het spelen waren’. En dat mijn pyjamabroek per ongeluk naar beneden was gezakt. Mijn moeder aanvaardde dat. Ik stond als aan de grond genageld en durfde niks meer te zeggen. Wat moest ik ook zeggen? Mijn moeder geloofde hém." 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Natacha  I  Verkrachting  I  Justitie  I  n365