Philippe Gilbert: "Daarom heb ik voor Lotto-Soudal gekozen, ze hebben dat nodig"

Philippe Gilbert:
Maandag 19 Augustus 2019 - 19:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Het is nu ook officieel: Philippe Gilbert keert terug naar Lotto-Soudal. De 37-jarige renner tekende een contract voor drie seizoenen. Hij verlaat dus Deceuninck-Quick.Step.

“Ik wilde sowieso nog koersen. Toen ik wist dat ik bij mijn huidige ploeg slechts voor één jaar kon bijtekenen, was het voor mij duidelijk dat ik wilde veranderen”, verklaart Philippe Gilbert zijn keuze tegenover Het Nieuwsblad. “De interesse en het project van Lotto Soudal was het duidelijkst. Ik ken uiteraard het huis, veel renners en stafleden zijn mij niet onbekend, ik ken de spirit en zal opnieuw deel uitmaken van een Belgisch project.”

“Ik heb de voorbije jaren de ploeg van buitenaf bekeken en ik denk dat ze misschien een gebrek hadden aan een leidersfiguur in die koersen", vervolgt Gilbert. "Ik wil de ploeg proberen naar een hoger niveau te tillen, door zelf te presteren, maar ook door de andere renners beter te maken."

Monfort

"Het doet me evenzeer plezier als zij zich belangrijk kunnen tonen of kunnen winnen. Een aantal jongens ken ik van bij de nationale ploeg, anderen zoals Wellens en Ewan wonen in de buurt, Maxime Monfort en ik zijn generatiegenoten en tegen anderen koers ik al ettelijke jaren", besluit Gilbert.

TAGS  I  Philippe Gilbert  I  Lotto-Soudal  I  sport