Woensdag 21 Augustus 2019 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Dag Allemaal  I   door Redactie

Rikki uit 'Lili en Marleen' heeft drastisch besluit genomen: "Ik ben ermee gestopt"

Steven De Lelie (42) is nu te zien in de herhalingen van 'Lili en Marleen' als Rikki. Dat is al een ver verleden, want Steven is geen voltijds acteur meer. Hij werkt nu als coördinator in een dienstencentrum.

Rikki uit 'Lili en Marleen' heeft drastisch besluit genomen:

Steven is aan de slag in het dienstcentrum Groen Zuid in Hoboken. “Mensen komen hier samen om iets te eten, te drinken, te kaarten of van een optreden te ­genieten”, vertelt hij in Dag Allemaal. “Wij hebben ­eigenlijk de rol van de vroegere ­parochiezalen overgenomen. Ik amuseer mij hier even hard als op een televisieset. Als ze mij morgen zouden bellen om mij een voltijds contract van drie jaar bij ‘Familie’ voor te stellen, zou ik weigeren. Tegen een tijdelijke terugkeer of een kleinere rol zeg ik dan weer niet ‘nee’.”

Moeilijke stap

Het was nochtans een grote stap om zijn voltijdse acteerjob op te geven voor Steven, die ook enkele jaren Bert Van den Bossche speelde in 'Familie'. "Het zou belachelijk zijn om het tegendeel te beweren, maar ik voelde dat het tijd was. Ik repeteer bijvoorbeeld absoluut niet graag, en het gebeurde ook weleens dat ik een voorstelling na de zoveelste opvoering gewoon beu was. Dat gevoel leefde al langer, maar de financiële problemen bij Theater aan de Stroom hebben dat proces versneld."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven De Lelie  I  shownieuws