Donderdag 22 Augustus 2019 - 15:37   I   Foto: Pixabay  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Gigantisch pedofilieschandaal: 68-jarige chirurg beschrijft verkrachtingen van meer dan 200 kinderen

In Frankrijk is mogelijk het grootste pedofilieschandaal ooit uitgebroken. Chirurg Joël Le Scouarnec (68) beschrijft in zijn ziekelijke schriftjes het seksueel misbruik van meer dan 200 kinderen.

Gigantisch pedofilieschandaal: 68-jarige chirurg beschrijft verkrachtingen van meer dan 200 kinderen

Dr. Joël Le Scouarnec was van 2008 tot 2017 specialist visceral chirurgie in het ziekenhuis van Jonzac in Charente-Maritime. Momenteel zit hij in de gevangenis. De man houdt sinds de jaren 90 schriftjes met teksten en tekeningen bij over hoe hij meer dan 200 kinderen zou verkracht hebben. In gore details vertelt hij de fantasieën. Men probeert nu te achterhalen of het ook allemaal daadwerkelijk echt gebeurd is.

Twee jaar geleden ging de bal aan het rollen toen zijn zesjarige buurmeisje met haar vader de buurman kruiste en aan haar papa vertelde: "Je weet toch dat hij mij zijn piemel heeft laten zien?” Ze vertelde ook nog andere handelingen die Le Scouarnec met haar had uitgevoerd. De uitleg strookte met de medische vaststellingen bij het meisje en haar broertje had het zien gebeuren. De man werd al eens betrapt op het bezit van kinderporno en de politie opende een nieuw onderzoek. 

Enkel fantasieën

Volgens zijn advocaat is Joël Le Scouarnec bereid om in therapie te gaan voor zijn afwijkend gedrag, dat hij ook niet ontkent. Over de verschrikkelijke taferelen in zijn schriftjes zegt hij dat het om “geromantiseerde fantasieën, hoe smerig ze ook zijn” gaan.

Heldin

Speurders van Poitier proberen zoveel mogelijk personen die in de boekjes voorkomen te identificeren en te lokaliseren. De vader van het buurmeisje dat alles deed uitkomen, is apetrots op zijn dochter: “Ze is mijn heldin geworden”.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Chirurg  I  pedofilie  I  verkrachting  I  n365