Zaterdag 31 Augustus 2019 - 14:30   I   door Redactie

18-jarig meisje gehandboeid verkracht door twee politieagenten, die gevangenisstraf ontlopen

Twee corrupte politieagenten uit New York hebben een meisje van 18 jaar om de beurt verkracht en krijgen geen gevangenisstraf. Via een juridisch achterpoortje hoeven ze niet naar de cel en krijgen ze enkel een voorwaardelijke straf van vijf jaar.

18-jarig meisje gehandboeid verkracht door twee politieagenten, die gevangenisstraf ontlopen

De feiten dateren van september 2017. Detectives Eddie Martins (39) en Richard Hall (34) waren onderzoek aan het doen naar het kopen en verkopen van drugs in Coney Island, in de Amerikaanse staat New York. Ze troffen bij een wagen met twee mannen en één tiener marihuana en Klonopin aan, wat verboden is. 

De politiemannen arresteerden daarop het meisje - dat de alias Anna Chambers kreeg - en zette haar geboeid op de achterbank van de politiecombi. Vervolgens reden ze de tiener tot een verlaten caravan, waar ze het meisje lieten uitstappen. Daar werd ze verkracht door Martins en moest ze allerlei seksuele handelingen uitvoeren op Hall. Nadien lieten ze de tiener zonder vervolging gaan. Ze kreeg ook haar pillen terug.

"Wederzijdse toestemming"

Chambers diende pas later klacht in en DNA toonde aan dat de mannen seks hadden gehad met haar. Twee maanden later namen de agenten ontslag. De openbare aanklager vroeg drie jaar cel voor de mannen. Volgens de mannen werd het meisje niet verkracht en was er duidelijk sprake van wederzijdse toestemming.

Via een achterpoortje hoeven ze bovendien niet naar de cel. Ze gaven toe seks te hebben gehad met het meisje tijdens een undercoveroperatie en spraken over wederzijdse toestemming. Daardoor wisten ze de wet te omzeilen en een minnelijke schikking te aanvaarden.

"Fuck het rechtssysteem"

Anna Chambers reageert geschokt. “Fuck het rechtssysteem. Dit is één grote grap”, scheef ze. “Er kan geen sprake zijn van wederzijds toestemming als je geboeid bent, 1,55 meter groot bent en 45 kilogram weegt. De mannen waren groter dan 1,80 meter en echte spierbundels. Dit kan toch niet.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  New York  I  politie  I  verkrachting