Maandag 21 Januari 2019 - 15:05   I   door Timothy Collard

Clement wordt flink op zijn plaats gezet: "Waarom doet hij dit?"

KRC Genk doet het dit seizoen uitstekend. Het prijkt na 22 speeldagen autoritair aan de leiding in de Jupiler Pro League. Vrijdag kende Genk een moeilijke derby tegen STVV, maar toch ging het uiteindelijk met de drie punten aan de haal. Al maakte trainer Philippe Clement geen vrienden tijdens de match.

Clement wordt flink op zijn plaats gezet:

“Ik ben zeer te spreken over de coach Philippe Clement. Maar zijn gedrag vrijdag was vreemd", analyseert Stef Wijnants in Het Belang van Limburg. "Hij vond dat hij zijn spelers langs de zijlijn moest beschermen. Maar al van in het begin van de match oogde hij heel nerveus. Hij had al heel vroeg ruzie met vierde ref Dierick."

"Achteraf verdedigde hij zich door te zeggen dat hij geen scheldwoorden had gebruikt. Dat doet niet ter zake. Zijn houding was fout", hekelt Wijnants het gedrag van de Genk-coach. "Deed hij dat met opzet omdat het een moeilijke match was? Kan zijn. Maar mijn boodschap is: herval niet in hetzelfde gedrag in een verder stadium, als het om de knikkers gaat. Genk heeft dit niet nodig."

"Ik kon me niet vinden in zijn uitleg"

Wijnants begrijpt ook de kritiek die Clement uitte niet. "Trouwens, zijn kritiek op de kaartenlast van Genk was onterecht. Die waren alle vier verdiend. Misschien had hij wel een punt dat Trossard te vaak foutief het spelen werd belet. Maar verder kon ik me niet vinden in zijn uitleg."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  sport  I  voetbal