-->

Wisselvallig weer, mogelijk ook onweer op komst

Wisselvallig weer, mogelijk ook onweer op komst
Vrijdag 6 September 2019 - 13:00   I   Foto: Pixabay   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Na de middag neemt de bewolking toe vanaf het westen. Pas in de late namiddag en avond verwachten we regen en buien vanaf de kust. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Deze avond en nacht wordt het zwaarbewolkt tot betrokken. Een regenzone trekt geleidelijk van noordwest naar zuidoost over het land. Na middernacht volgen er opklaringen vanaf de kust. Minima van 8 graden in de Hoge Venen tot 14 graden aan de kust. Er staat een matige wind uit west tot zuidwest die op het einde van de nacht afzwakt en ruimt naar noordwest.

Donderslag

Zaterdagochtend verlaat een storing het zuidoosten van het land. Overdag komen we terecht in onstabiele zeelucht van polaire oorsprong en wordt het erg wisselvallig. Tussen de opklaringen door krijgen we wolkenvelden waaruit er regelmatig buien vallen, waarschijnlijk zelfs af en toe met een donderslag. Maxima van 14 graden in de Hoge venen tot 18 graden in de Kempen. De noordwestenwind wordt matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.

Na het optrekken van het ochtendgrijs, is het zondag opnieuw wisselvallig met buien, zij het waarschijnlijk minder talrijk dan de dag voordien. Een plaatselijke donderslag blijft nog steeds mogelijk. Maxima van 13 tot 17 graden bij een matige noordwestenwind.

Maandagochtend hangt er op vele plaatsen nevel of mist. Een nieuwe storing zou het land binnentrekken vanaf de kust en na de middag vooral in de westelijke helft van het land voor regen zorgen. Maxima van 13 graden op de Ardense hoogten tot 18 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind die krimpt van zuidwest naar zuid. Dinsdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met af en toe regen of buien. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. Er is weinig wind uit veranderlijke richtingen.

Zonniger

Woensdag zou het tijdelijk zonniger zijn voor een nieuwe regenzone 's avonds het land binnentrekt. Het wordt iets warmer met maxima rond 19 graden in het centrum van het land. Donderdag neemt de kans op neerslag opnieuw toe. De maxima in het centrum van het land blijven in de buurt van 19 of 20 graden liggen.

TAGS  I  KMI