Maandag 9 September 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Luc Verschueren na 25 jaar weer aangever van Jacques Vermeire: “Daar was ik boos om”

Luc Verschueren na 25 jaar weer aangever van Jacques Vermeire: “Daar was ik boos om”

Jacques Vermeire en Luc Verschueren, in de jaren ‘80 en ’90 een garantie voor uitverkochte zalen, gaan weer samen optreden. Het haar is blijkbaar uit de boter gevist.

Na het opstappen van Ruben Van Gucht, was Jacques Vermeire op zoek naar een nieuwe wingman. Tijd voor het legendarische duo om de verschillen aan de kant te schuiven. “Een kwestie van kleine stommiteiten en grote ego’s”, noemt Luc Verschueren het nu in Het Laatste Nieuws.

“Tot anderhalf jaar geleden hebben wij altijd contact gehad, zeker in moeilijke periodes stonden we voor elkaar klaar”, laat Verschueren optekenen. “Toen Jacques zeven jaar geleden opnieuw begon met zaalshows ben ik gepolst, maar ik was een beetje op mijn teen getrapt omdat ik niet meer persoonlijk met Jacques kon onderhandelen. Dat moest via zijn manager, en ik vond dat we dat onder vrienden moesten kunnen houden.”

Kust ze

“Ook voor deze zaalshow, ‘Van 7 tot 77’, waren we aan het praten, maar uiteindelijk hebben ze voor Ruben Van Gucht gekozen, en dat heeft Jacques me niet persoonlijk laten weten. En daar was ik boos om, dat mijn kameraad het niet zelf gedaan had, dat ik het van zijn manager moest horen. ‘Kust ze’, dacht ik, en vervolgens dacht Jacques hetzelfde.”

Toen Van Gucht een paar weken geleden opstapte omdat hij te weinig betaald kreeg, liet Verschueren verstaan dat hij wel weer aangever wou worden. “Zelf geloofde ik geen seconde dat Jacques me zou bellen. Maar dat heeft hij wel gedaan. Persoonlijk.” Deze week beginnen de repetities, het eerste optreden is vastgelegd op 5 oktober.

TAGS  I  Jacques Vermeire  I  Luc Verschueren  I  shownieuws