-->

Al meer dan 300.000 sms'jes verstuurd voor doodzieke baby Pia, ook BV's pikken actie op

Al meer dan 300.000 sms'jes verstuurd voor doodzieke baby Pia, ook BV's pikken actie op
Dinsdag 17 September 2019 - 10:08   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

Gisteren kon u lezen hoe twee radeloze ouders uit Wilrijk een nationale sms-actie hebben opgericht ten voordele van hun doodzieke dochtertje Pia. Het meisje is amper negen maanden oud en lijdt aan een zeldzame genetische ziekte. De actie wordt door heel het land goed opgepikt.

"Ik probeer me op mijn werk te concentreren, maar dat is vandaag iets moeilijker", zegt mama Ellen in Het Laatste Nieuws. "We hebben er nu al meer dan 205.000 (ondertussen 300.000). Dit is echt ongelooflijk. Na al die tegenslagen, de ene 'nee' na de andere, het farmabedrijf en de overheid die ons in de steek laten, straalt ons gezin vandaag. Mijn geloof in de mensheid is helemaal terug."

De actie is simpel. Wie het gezien wil steunen, kan gewoon 'PIA' sms'en naar 4666. Van elke sms van 2 euro gaat er normaliter een halve euro naar Proximus of Telenet, maar: "Dat is niet het geval bij ons als het om een goed doel gaat", zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke. "In dat geval rekenen we niets aan voor de sms'jes."

BV's

Ook bekend Vlaanderen heeft de actie ondertussen opgepikt. Onder meer Belle Perez, Siska Schoeters, Ruth Beekmans, Jeroen Meus en Sven De Ridder laten weten een berischt te hebben gestuurd om de zieke Pia te helpen.

TAGS  I  Pia  I  sms  I  actie  I  Belle Perez  I  Siska Schoeters  I  Jeroen Meus