Zaterdag 2 Februari 2019 - 11:44   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Jef Vermassen wil afschaffing van dubbele nationaliteit: "Ze komen allemaal naar hier, het land van honing"

Jef Vermassen wil afschaffing van dubbele nationaliteit:

Topadvocaat Jef Vermassen pleit voor de afschaffing van de dubbele nationaliteit. Hij deed die uitspraken na afloop vat het assisenproces rond de doodslag op Mikey Peeters (19). De 25-jarige Suleyman Betelguiriev bij verstek veroordeeld tot 30 jaar cel, zijn kompaan Steven Van Geel (26) kreeg acht jaar cel.

Vermassen was niet te spreken over de dubbele nationaliteit van één van de daders.  “Ze komen allemaal naar hier, het land van honing. Maar als er dan iets misloopt, zijn ze weer naar ginder en kan je er niet aan", zegt Vermassen aan Het Nieuwsblad. 

"Ze zouden dat beter afschaffen. Dan moeten ze maar kiezen: hier blijven, of ginder. Maar nu steken ze hier toeren uit, en keren dan terug zodat wij niets meer kunnen doen. Een grote frustratie.”

Gevlucht

Op 30 mei 2014 omstreeks 5 uur 's nachts krijgt de politie een oproep binnen over een steekpartij op de markt in Brugge. De agenten zien een jongeman in een grote plas bloed liggen. De jongen ademt en beweegt niet meer. 

De daders vluchtten nadien weg. Suleyman Betelguiriev woonde op dat moment nog bij zijn ouders in Oostende. Hij was lichtgewond en biechtte alles eerlijk op thuis. Zijn moeder maande hem aan om zichzelf te gaan aangeven. Dat deed Betelguiriev niet. Hij vluchtte naar Tsjetjenië.

Tot op vandaag is de man nog steeds op de vlucht. Nochtans weet de politie waar hij zich bevindt. ijn eigen vader bracht hem na de steekpartij met de wagen tot bij zijn familie in thuisland Tsjetsjenië. Zijn moeder wil de politie niet vertellen waar hij exact verblijft.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jef Vermassen  I  n365