Conner Rousseau overstelpt door haatberichten: "Je wenst niemand de dood toe"

connerrousseau
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft op Instagram zwaar uitgehaald. Rousseau krijgt bijzonder veel haatberichten op de sociale media. Hij deelde er enkele op Instagram. “Een dag in het leven: Vlaams Belang-aanhangers in mijn DM. Lang getwijfeld om te posten, maar er zijn toch echt grenzen of niet?”, aldus Rousseau.
Sommige sturen zelfs dat hij hopelijk hetzelfde lot ondergaat als wijlen Steve Stevaert, die in 2015 zichzelf van het leven beroofde. "Zoude ni beter zoals 1 van de vorige voorzitters doen van spa? Die ging fietsen en kwam nimmer terug. Ge zou een groot plezier doen aan vele”, klinkt het in een bericht. Of: “Khoop da ge door buitenlanders (jongeren zoals jij da zegt) is beroofd word se. Of gade gij bukken en zuige?”
Rousseau deelt deze berichten niet zomaar. Hij is het beu. “Dit is slechts een selectie uit de tientallen berichten van de laatste week. Geen idee waarom ik aandacht geef aan dit soort, maar ik roep iedereen op om grondig politiek te discussiëren, van mening te verschillen, maar nooit anderen de dood of aanranding toewensen. In geen enkele richting”, luidt het.